Zapraszam do zapoznania się z kalendarzem naszych szkoleń

TEMATY SZKOLEŃ

Słodki stół

Program szkolenia:

profiterolki z kremem chantilly i pistacjowym ganache
lody jogurtowe z brownie i żelką jagodową
idealne muffinki z owocami
klasyczna beza mango-marakuja
tartaletka z financierem orzechowym, kremem namelaka, praliną i curdem porzeczkowym
wilgotne donuty maślankowe
brownie z karmelowym kremem
monoporcja philadelphia-malina
 

koszt szkolenia 1200 zł

Torty nowoczesne w polewie lustrzanej

 
Szkolenie prowadzone od podstaw dla osób, które chcą zacząć przygodę z tortami musowymi w polewie
 
W programie kompozycje smakowe:
1. Mus biała czekolada z nutą kwiata pomarańczy/krem kokosowy/żelka morela-brzoskwinia/dacquoise kokosowy/ chrupka z ryżu preparowanego
 
2.Mus śmietankowy/financier z orzecha pekan nasączony wiśnią/pralina pekan/patissier orzechowy z likierem Mozart/ chrupka orzechowa
 
3.Mus pistacjowy/truskawka-liczi/ganache pistacjowy/biszkopt jacond

Wszystkie torty wykończymy samodzielnie zrobioną polewą lustrzaną w różnych kolorach

koszt szkolenia 900 zł

 

Monoporcje foremkowe BEZ GLUTENU w polewie lustrzanej

1) Mango / Trawa cytrynowa / Cytryna
(chrupka cytrynowa / magdalenka waniliowa / supreme cytrynowe / galaretka mango z trawą cytrynową / polewa „nappage”)

2)Mleczna czekolada / Malina / Mięta
(financier kakaowy z malinami / creamy z mlecznej czekolady / żelka malinowa z mietą / polewa malinowa / świeże maliny)

3)Ciemna czekolada / Banan / Kawa
(brownie czekoladowe / smażone banany / creamy kawowe / mus z ciemnej czekolady / polewa ciemna „mirror glacage”

4)Karmel / Sos sojowy / Orzeszki ziemne
(biszkopt tygrysi / creamy z orzeszków ziemnych/ karmel z sosem sojowym / ubijany krem karmelowy, polewa karmelowa „nappage” / polewa rocher)

5)Sezam / migdał / Kokos
Financier migdałowow sezamowy / chrupka sezamowa / creamy migdałowe / mus kokosowy / polewa z białej czekolady)

 
koszt szkolenia 1000 zł

]

 

Wegańskie ciasta klasyczne + ciasto drożdżowe

1)Drożdżówka z owocami

(ciasto drożdżowe, konfitura malinowa, krem patissier, kruszonka migdałowa, świeże owoce)

2)Cynamonka

(ciasto drożdżowe, nadzienie cynamonowe, lukier )

3)Babka cytrynowa z pistacjami

4)Babka kakaowo orzechowa z bananami

5)Ciasto malina / migdał / wanilia

(biszkopt waniliowy, creamy malinowe, żel malinowy, creamy migdałowo waniliowe, świeże maliny)

6)Brownie z truskawkami i mango

(brownie czekoladowe, creamy czekoladowe z mango, świeże truskawki, mango, karmelizowane nibsy kakaowca)

7)Tarta z borówkami

(ciasto kruche, krem migdałowo cytrynowy, creamy migdałowe z pomarańczą , świeże borówki)

8) Ciasteczka z czekoladą

 
koszt szkolenia 1000 zł

Tarty nowoczesne

Tarty w nowoczesnej formie

Połączenie struktur i smaków jakich nie znajdziecie nigdzie indziej

Szkolenie prowadzone od podstaw dla osób, które stawiają pierwsze kroki w cukiernictwie ale i dla tych, którzy chcą poszerzyć swoją ofertę o niebanalne smaki

Na szkoleniu wykonamy :

1) Tarta Czerwone owoce / Biała czekolada / Liczi/ Róża

 
Chrupiacy spod malinowy, creamy z białej czekolady z wanilia, żel  z czerwonych owoców z octem balsamicznym , ubijany ganach z białej czekolady z wodą różaną, galaretka z Lechii swieze owoce
 
2)Tarta  Mango / Ciemna czekolada / Mleczna czekolada Vege
 
Kakaowe ciasto kruche, creamy  ciemnej czekolady, creamy z mlecznej czekolady, krem mango , ziemia czekoladowa, świeże mango, żel z marakuji
 
3) Tarta Pistacja / Miód / Jogurt / Melon
 
Sable breton pistacjowa, krem miodowy , namelaka jogurtowa , galaretka miodowa , świeży melon
 
4) Tarta Marcepan/ Morela / Kokos Gluten free
 
Ciasto kruche  / krem migsalowo kokosowy zapiekany z galaretka morelowa / krem marcepanowy / Chrupka kokosową/ ubijany ganache kokosowy
 
5)Tarta  Truskawka / Biała czekolada / Oliwa z oliwek / czarne oliwki
 
Chrupiacy spód , creamy truskawkowe, namelaka z białej czekolady z oliwa z oliwek ,macerowane czarne oliwki, biszkopt z oliwy z oliwek, żel truskawkowy
 
koszt szkolenia 1000 zł

Podstawy czekolady

Program szkolenia:
– teoria oraz praktyka związana z metodami temperowania czekolady (temperowanie na blacie granitowym, zasiewanie czekoladą, zasiewanie masłem kakaowym)
– zbiór informacji dotyczących przechowywania czekolady oraz problemów jakie mogą wystąpić
– podstawowe informacje dotyczące produktów orzechowych
Receptury:
-tabliczki czekoladowe z dodatkami (mleczna z słonecznikiem oraz solą morską / biała z prażonym sezamem i orzeszkami ziemnymi /ciemna z kokosem, pomarańczą oraz imbirem)
– napolitanki
-trufle czekoladowe (słony karmel / rum z wanilią )
– meltaways
-rochery migdałowe z prażonym ziarnem kakaowca oraz kawą
– klasyczna gianduja (w tym wykonanie pasty pralinowej od podstaw)
– cremino na bazie pasty z orzechów ziemnych
– batonik z karmelowej białej czekolady ( prązony migdał z kruszonką )
– batonik z białej czekolady (żel z yuzu i cytryny / ganache z białej czekolady z matchą )
– pralina (miód / pomarańcza / ganache z ciemnej i mlecznej czekolady)
– spread czekoladowo – orzechowy

koszt szkolenia 1000 zł

Tort dekorowany kremem „Lambeth Cake”

Zakres szkolenia:

 
– praca na prawdziwym , złożonym torcie – każdy kursant na swoim egzemplarzu
– nauka tynkowania i ostre kanty
-posługiwanie się tylkami
– nauka szprycowania /wzory,rozety,falbany/
-barwienie kremu /omówienie barwników
-dekorowanie tortu w stylu lambeth

Cena – 1000 zł

 
 
 
 

Ciasta bez glutenu i cukru dodanego

Zakres szkolenia:

🧁Torcik z cheeskejkiem w musie z owoców leśnych
🍰Sernik kawowy
🧁Torcik sernikowy kokosowy z mango
🍰Torcik dyniowy z kremem bananowym
🧁Tartę czekoladowa z malinami
🍰Ciasto Sandwich z musem mango
Będziemy pracować na mąkach bezglutenowych a słodycz pozyskiwać jak najbardziej naturalnie ❤️
Cena – 900 zł

 

 
 
 
 
 

Weselny tort z monoporcji

Nasze szkolenie to solidna baza wiedzy cukierniczej, dzięki której zrozumiesz, jak harmonijnie połączyć składniki, aby stworzyć prawdziwe cukiernicze dzieło sztuki.

Dołącz do nas i przekonaj się, że cukiernictwo to coś więcej niż tylko przepisy – to sztuka, pasja i niekończąca się podroż po świecie smaków!

Niezależnie od tego, czy jesteś początkującym cukiernikiem, czy doświadczonym profesjonalista, nasze szkolenie dostarczy Ci nowych inspiracji, pomysłów i technik.

Poszerzaj horyzonty cukiernicze!

NA SZKOLENIU SKUPIMY SIĘ NA ZAMSZU:

-zamsz z kompresora – rodzaje sprzętu, zasady pracy z zamszem, barwienie

– zamsz w sprayu – prawidłowe użycie, sprawdzone firmy, porównanie z zamszem z kompresora, wady i zalety

– w prezencie rabat na stojak modułowy z plexi

– wycena tortu z monoporcji, porady dotyczące transportu bez uszkodzeń, organizacja na miejscu

 

1. EARL BERRY

– mus z białej czekolady z infuzją herbaty Earl Grey

– Confit z jeżyn i malin

– Cremeux malina-bergamotka

– Financier z orzechami laskowymi

2. EXOTIC CARAMEL

– mus z marakui i białej czekolady

– Compote z kawałkami świeżego mango i maraku

i – Chrupiąca pralina karmelowa z kwiatem soli morskiej

– Dacquoise kokosowy

3. STRAWBERRY MILKSHAKE

– mus mleczny z infuzją fasoli tonka

– Coulis z truskawek i limonki

– Curd z limonek – Pistacjowy financier

Cena – 1300 zł

 
 
 
 
 

Torty piętrowe - kolosy

Zakres szkolenia:

W programie składanie 2 wysokich tortów (6-8 pięter) torty przełożone kremami wcześniej
– tynkowanie na żyletę
– idealne i niezawodne nakładanie pięter
– omawiamy transport
– udostępnione przepisy na biszkopty, tynk, oraz techniki omawiane na szkoleniu

Techniki które pojawia się :
-ręczny line art
– witraż
-akwarela
– efekt a la obraz akrylowy
– motyle z papieru waflowego
-praca z drukiem
-jadalne liście

Cena – 1400 zł

Zdjęcia tortów są podglądowe 🙂

 

 
 
 
 
 

Monodesery 2.0

 Zakres szkolenia:

Na szkoleniu wykonacie 4 monoporcje w takich smakach jak:

Pomarańcza – wanilia

Czekolada – rum

Owoce leśne – biała czekolada

Mango – limonka

Nauczycie się robić:

  • krem i mus czekoladowy
  • curd limonka, mus mango-limonka i glazura mango
  • kruche ciastko malinowe, konfitura, cremeux owoce leśne
  • mus z białej czekolady, zamsz
  • mus pomarańczowy, krem budyniowy

Dodatkowo wykonamy klasyczny deser z ciasta parzonego 🙂

Paris brest ze słonym karmelem

Cena – 1400 zł

 

 
 
 
 
 

Monodesery 1.0 - podstawy cukiernictwa

 Zakres szkolenia:

1. ptyś egzotyczny
2. tarta cytrynowa
3. mini tort czarny las
4. rocher orzech laskowy
5. opera

Czego się nauczysz?

1. pracy z ciastem parzonym
2. wykonywania idealnego curdu cytrynowego
3. produkowania wszystkich 3 rodzajów bezy
4. używania pektyn
5. temperowania czekolady
6. przygotowywania polewy typu rocher
7. wykonywania kremu maślanego
8. przygotowywania klasycznego glacage’u

Cena – 1400 zł

 

 
 
 
 
 

6 serników w 1 dzień

      Zakres szkolenia:

sernik baskijski cytrynowy z białą czekoladą
sernik tradycyjny ala bounty
sernik nowojorski z kwaśną śmietaną
serniko-brownie z malinowym burakiem
sernik na zimno mango-marakuja
„sernik” wegański pistacjowy

Cena 1000 zł

 

 
 
 
 
 

Proste i szybkie wypieki plus ciastka

Kurs dla osób, które chcą zacząć przygodę z pieczeniem i poznać tajniki szybkich ale efektownych ciast i ciasteczek
Na szkoleniu wykonamy wspólnie  100 porcji ciasta i 100 ciasteczek  🤯
 
W programie:
🍰ciasto jogurtowe w 2 smakach: mango i truskawka
🍪ciasto czekoladowe w 2 smakach morela i malina
🍰sernik baskijski solona czekolada
🍪ciasto marchewkowe
🍰chlebek bananowy
🍪Sernik ricotta w 2 smakach: owoc/orzech
🍰kanapki bezowe mango&marakuja
Ciastka
🍪pistacjowe
🍪owsiane
🍪czekoladowe

 

Cena 1000 zł

 

 
 
 
 
 

Ciasta tortowe

       Zakres szkolenia:

– Tort czekoladowy z wiśniami
– Tort mango z żelką z marakuii
– Tort bananowy z musem whisky i konfiturą bananową
– Tort biała czekolada z żelką malinową
– Tort ciasteczkowo – sernikowy z frużeliną z czarnej porzeczki
– Tort marchewkowy z delikatnym kremem i galaretką marchewkowo pomarańczową
– Tort kawowy z chrupką słonecznikową

Cena 900 zł

Kwiaty z papieru waflowego

Plan szkolenia:

1. Omówienie i charakterystyka papieru waflowego i papieru cukrowego
2. Omówienie i charakterystyka narzędzi niezbędnych do tworzenia kwiatów
3. Omówienie rodzaju powierzchni na jakich możemy użyć papieru oraz sposoby mocowania kwiatów na torcie
4. Jak przygotować projekt tortu
5. Omówienie barwników  do malowania/barwienia papieru
6. Łączenie kolorów – barwienie papieru waflowego
7. Przygotowanie papieru do tworzenia kwiatów
8. Tworzenie płatków kwiatów , liści i kwiatów 3D
9. Łączenie poszczególnych elementów w kompozycję kwiatową
10. Malowanie na gotowym  torcie ( atrapa pokryta masą cukrową ) -i techniki malowania
11. Dekorowanie tortu przygotowanymi kwiatami 3D
12. Omówienie „pułapek”  w pracy z papierem i jak uniknąć problemów
13. Pytania i odpowiedzi

Cena 800 zł

Makaroniki na 2 metodach

Plan szkolenia:

1. Omówienie produktów i technologii wypieku makaroników
2. Omówienie najczęściej popełnianych błędów w czasie procesu ich przygotowania i wypiekania.
3. Przygotowanie składników z uwzględnieniem informacji na co należy zwrócić uwagę przy ich doborze
4. Omówienie rodzajów bezy
5. Przygotowanie bezy do makaroników – na co należy zwrócić uwagę
6. Przygotowanie ciasta na makaroniki,
7. Szprycowanie i wypiek makaroników
8. Przygotowanie nadzienia :

  • Ganache czekoladowy z masłem orzechowym, cremeux caramel
  • Ganache pistacjowy, pralina pistacjowa
  • Ganache porzeczkowy
  • Ganache Baileys, kawa
  • Ganache na karmelu z marakują, konfitura egzotyczna
  • Cheescake słony kokos i konfitura z pieczonych ananasow i kalmansi

9. Nadziewanie i składanie makaroników

Cena 900 zł

Podstawy tortów - tort tynkowany

Kurs dla osób początkujących lub tych, które dopiero chcą zacząć przygodę z tortami.

W programie kursu:

– idealny biszkopt, stabilny, wilgotny, pyszny
– środek tortu czyli nasączenie, kremy, frużeliny i prażynki
– mini beziki idealne do dekoracji tortów
– tynkowanie, barwienie tynku i kancik
– kolorowy drip
– zabezpieczenie kwiatów
– aranżacja dekoracji na torcie
– omówienie ilości porcji i wycena tortów
Każdy uczestnik wykona swój własny tort i zabierze go ze sobą

cena 800 zł

Torty piętrowe – kurs 2 dniowy

Kurs dla osób, które pierwsze tortowanie mają już za sobą, dla tych którzy chcą nauczyć się stawiać torty piętrowe ale też dla tych którzy zainteresowani są technikami dekoratorskimi

W programie kursu:

– dwa 4 piętrowe torty
– 8 smaków, żelki, kremy, prażynki i frużeliny
– tynkowanie, kancik, barwnienie tynku na ciemny kolor
– techniki dekoratorskie takie jak
– sugar sheet
– kwiaty z papieru opłatkowego
– izomalt
– jadalny tiul i materiał
– stawienie tortu piętrowego, wycena, transport, know-how. Każdy uczestnik otrzyma 8 kawałków
tortów po jednym z każdego smaku.

 Cena – 1800 zł

Torty wegańskie

Kurs dla osób, które chcą poznać tajniki wegańskiego cukiernictwa. Pokaże Wam idealny biszkopt bez
jajek, stabilny tort i kilkanaście kompozycji smakowych.

W programie kursu:

– tort malinowo – waniliowy z biszkoptem hibiskusowym i żelką malinową
– tort czekoladowo – orzechowy z karmelem, czekoladowym ganache
– tort korzenny z kremem cynamonowym, kremem czekoladowo-pomarańczowym i żelką wiśniową.
– tort pistacjowo – truskawkowy z kremem pistacjowym, prażonymi pistacjami i żelką truskawkową
– tort chałwowy z kremem chałwowym, żelką z czerwonych owoców.
– tort imbirowo – pomarańczowy z karmelizowaną gruszką, kremem pomarańczowym, kremem cynamonowym i orange curdem
– tort egzotyczny musowy z kremem pinacolada, insertem ananasowym i kremem mango-marakuja
– tort szpinakowy z kremem jeżynowym, kremem jagodym, żelką jeżynową
– tort nowoczesny w lustrzanej polewie

Cena – 800 zł

Wegańskie desery

Kurs dla osób, które chcą poznać tajniki wegańskiego cukiernictwa w mniejszej formie. Desery proste i te trudniejsze, idealne na słodkie stoły, przyjęcia czy do kawiarni

W programie kursu:

– domowe masło na bazie którego zrobimy ciasto kruche
– tartaletka z musem różano-hibiskusowym i waniliowym kremem
– tartaletka cytrynowo – truskawkowa z bazyliowym kremem
– monopocja czekoladowa z karmelem bananowym i polewą rocher
– monopocja poreczkowa z kremem i kawiorem owocowym
– tartaletka pistacjowa z malinową żelką i kremem kokosowym
– tartaletka czekoladowo – orzechowa na mlecznej czekoladzie z żelką z owoców leśnych
– cakeslices słony karmel z nadzieniem karmelowo – orzechowym
– monoporcja szarlotka na spodzie brownie z czekoladowym kremem i galaretką

Cena – 1000 zł