Chcesz zorganizować słodki kącik? Stawiasz pierwsze kroki w świecie słodkich stołów? Interesują Cię nowe desery i kompozycje smakowe? To szkolenie będzie idealne dla Ciebie Na szkoleniu wykonamy: 1. Magdalenki: wilgotne, aromatyczne ciasto na bazie palonego masła i orzechów pekan , zapiekane z nadzieniem „Pâte de fruit” z brzoskwini i soku z bergamotki 2. Rocher - […]
Monoporcje to w dalszym ciągu ciasteczka, które wiodą prym<3 Sprawdzają sie do witryny , na słodki stół lub jako deser w karcie Niebanalne połączenia smakowe, podejście technologiczne do cukiernictwa i skupienie się na różnych polewach lustrzanych to atut tego szkolenia Kompozycje smakowe tej edycji: 1) Mango / Trawa cytrynowa / Cytryna (chrupka cytrynowa / magdalenka […]
Kurs dla osób początkujących lub tych, które dopiero chcą zacząć przygodę z tortami. Ustabilizujemy podstawową wiedzę cukierniczą :) Wyeliminujemy błędy i skończymy z niestabilnymi kremami :) W programie kursu: – idealny biszkopt, stabilny, wilgotny, pyszny – środek tortu czyli nasączenie, kremy, frużeliny i prażynki – mini beziki idealne do dekoracji tortów – tynkowanie, barwienie tynku […]
Makaroniki to urocze ciasteczka, które sprawiają wiele kłopotów :) Szkolenie z Magdą rozłoży je na czynniki pierwsze i sprawi, że nie będą już takie straszne a praca z nimi zamieni się w przyjemność <3 Na szkoleniu wykonacie korpusy dwoma metodami - beza francuska - beza włoska Pokażemy też jak wykonać makaroniki na białku sproszkowanym Wykonamy […]
Szkolenie SŁODKI STÓŁ to baza do wykonywania realizacji urodzinowych, weselnych czy firmowych. Nauczę Was deserków, które idealnie sprawdzają się przy takiej realizacji, opowiem jak dobierać ilości deserów do okazji, jak stylizować słodki stół i zdradzę całe know-how z przygotowań zbierane przez 8 lat mojego doświadczenia w branży weselnej Desery jakie wykonamy na szkoleniu: profiterolki z […]
Szkolenie z bezy jakiego jeszcze nie ma w Polsce! Pod okiem Mistrza, doświadczonego cukiernika i trenera dowiecie się wszystkiego o bezie! Klasyczna pavlova to zdecydowanie za mało - zapraszamy na coś extra! Zakres szkolenia: 1.Podwójnie zapiekana beza czekoladowo- pekanowa/karmel z herbatą Lapsang/krem mascarpone z paloną czekoladą/karmelizowane orzechy pekan w marakuji/świeża marakuja 2.Tarta z bezą marakujową/bezikami […]
Długo wyczekiwany temat, który wprowadzi Was w świat ciasta drożdżowego i półfrancuskiego w słodkiej odsłonie :) Na szkoleniu wykonamy: croissant maślany pain au chocolat Kardamonka Brioche Brioche z karmelem Brioche z kremem śmietankowym Bułka mleczna z czekoladą Drożdżówka z twarogiem i orzechem pekan Szkolenie prowadzone jest od podstaw ZDJĘCIA SĄ PODGLĄDOWE a Trener ma […]
Plan szkolenia: 1. Omówienie i charakterystyka papieru waflowego 2. Omówienie i charakterystyka narzędzi niezbędnych do tworzenia kwiatów 3. Omówienie rodzaju powierzchni na jakich możemy użyć papieru oraz sposoby mocowania kwiatów na torcie 4. Omówienie barwników do malowania/barwienia papieru 5. Łączenie kolorów – barwienie papieru waflowego ( pudrowanie, aerograf) 6. Przygotowanie papieru do tworzenia kwiatów 7. […]
Poznaj autorskie przepisy Krzysztofa Ilnickiego - klasyki UMAM to nowe szkolenie, które pozwoli zagłębić się w cukiernictwo Mistrza klasyki z Umam: ciastka, które są w sprzedaży oraz takie, na których w pierwszych latach cukiernia zbudowała swoją popularność MARANGO – crunch/żelka pomarańczowa/cremeux mango/marakuja/mus mango-marakuja/glazura mango-pomarańcza ORZECH LASKOWY – crunch/zelka owoce leśne/cremeux mleczna czekolada/mus mleczna czekolada/glazura mleczna […]
Kurs dla osób, które pierwsze tortowanie mają już za sobą, dla tych którzy chcą nauczyć się stawiać torty piętrowe ale też dla tych którzy zainteresowani są technikami dekoratorskimi. W programie kursu: - dwa 4 piętrowe torty - 6 smaków, żelki, kremy, prażynki i frużeliny - tynkowanie, kancik, barwienie tynku na ciemny kolor - techniki dekoratorskie […]
Zupełnie nowy i jedyny taki program w Polsce - dodatkowo przepisy przerobione na bezglutenowe i bez cukrowe tam gdzie to możliwe W programie Torty: – pistacja wiśnia (mus pistacja, mus wiśnia,żelka wiśniowa, prażynka pistacjowa) – Tort orzech laskowy czekolada (mus orzech laskowy, krem czekoladowo-budyniowy, prażynka lotus) – Tort chałwa owoce leśne brownie (brownie, biszkopt waniliowy, […]