Kurs dla osób, które pierwsze tortowanie mają już za sobą, dla tych którzy chcą nauczyć się stawiać torty piętrowe ale też dla tych którzy zainteresowani są technikami dekoratorskimi. W programie kursu: - dwa 4 piętrowe torty - 6 smaków, żelki, kremy, prażynki i frużeliny - tynkowanie, kancik, barwienie tynku na ciemny kolor - techniki dekoratorskie […]
Zupełnie nowy i jedyny taki program w Polsce - dodatkowo przepisy przerobione na bezglutenowe i bez cukrowe tam gdzie to możliwe W programie Torty: – pistacja wiśnia (mus pistacja, mus wiśnia,żelka wiśniowa, prażynka pistacjowa) – Tort orzech laskowy czekolada (mus orzech laskowy, krem czekoladowo-budyniowy, prażynka lotus) – Tort chałwa owoce leśne brownie (brownie, biszkopt waniliowy, […]
Po szkoleniu z monoporcji w polewie przyszła pora na deserki w zamszu:) Zamsz z puszki - jak sobie z nim radzić, który najbardziej wydajny, jak nakładać Zamsz z kompresora - jak zrobić, czym barwić, jak przechowywać Smaki jakie zaproponował Sasha to: 1. Cytrus ( dacquoise migdałowy nasączony limoncello, z curdem cytrusowym, żelką z grejpfruta i […]
Kurs dla osób początkujących lub tych, które dopiero chcą zacząć przygodę z tortami. Ustabilizujemy podstawową wiedzę cukierniczą :) Wyeliminujemy błędy i skończymy z niestabilnymi kremami :) W programie kursu: – idealny biszkopt, stabilny, wilgotny, pyszny – środek tortu czyli nasączenie, kremy, frużeliny i prażynki – mini beziki idealne do dekoracji tortów – tynkowanie, barwienie tynku […]
Tarty i tartaletki w nowoczesnej formie Wszystko o cieśnie kruchym i 5 rodzajów spodów Połączenie struktur i smaków jakich nie znajdziecie nigdzie indziej Szkolenie prowadzone od podstaw dla osób, które stawiają pierwsze kroki w cukiernictwie ale i dla tych, którzy chcą poszerzyć swoją ofertę o niebanalne połączenia smakowe Na szkoleniu wykonamy 1) morela / mango […]
Poznaj autorskie przepisy Krzysztofa Ilnickiego - klasyki UMAM to nowe szkolenie, które pozwoli zagłębić się w cukiernictwo Mistrza klasyki z Umam: ciastka, które są w sprzedaży oraz takie, na których w pierwszych latach cukiernia zbudowała swoją popularność MARANGO – crunch/żelka pomarańczowa/cremeux mango/marakuja/mus mango-marakuja/glazura mango-pomarańcza ORZECH LASKOWY – crunch/zelka owoce leśne/cremeux mleczna czekolada/mus mleczna czekolada/glazura mleczna […]
Szkolenie SŁODKI STÓŁ to baza do wykonywania realizacji urodzinowych, weselnych czy firmowych. Nauczę Was deserków, które idealnie sprawdzają się przy takiej realizacji, opowiem jak dobierać ilości deserów do okazji, jak stylizować słodki stół i zdradzę całe know-how z przygotowań zbierane przez 8 lat mojego doświadczenia w branży weselnej Desery jakie wykonamy na szkoleniu: profiterolki z […]
Ciasto parzone to jedno z bardziej wymagających ciast Pod okiem Michała poznacie wszystkie tajniki wypieku i stworzycie słodkie dzieła sztuki Szkolenie prowadzone od podstaw Zakres szkolenia: 1.Ptyś egzotyczny Krem malibu/patissier-mango/sos czerwona pomarańcza-mango 2.Ptyś karmelowy Krem słony karmel/namelaka pekan/słony karmel z soją 3.Ekler malinowy Cremeux malinowe/galaretka malina -yuzu/ganache waniliowy/kompresowane figi 4.Tartaletka z krakulinem Pate a choux/krem […]
Temat, którego jeszcze nie było a poprowadzi go dla Was NOWY TRENER Maciej Majzon - Wójtowicz Odczarujemy klasyczne ciasta Chcesz zaskoczyć klientów nową wersją znanych klasycznych ciast? Zachowaj cudowny smak, podkręcony nieoczywistymi dodatkami!Forma ciast też może wzbudzić zainteresowanie! Kompozycje smakowe jakie przygotowaliśmy to: Jabłko/migdał/kwaśna śmietana ( szarlotka) Malina/pistacja/biała czekolada (rolada) Serek śmietankowy/kolendra/owoce egzotyczne (sernik) Gryka/ziele […]
Chcesz zorganizować słodki kącik? Stawiasz pierwsze kroki w świecie słodkich stołów? Interesują Cię nowe desery i kompozycje smakowe? To szkolenie będzie idealne dla Ciebie Na szkoleniu wykonamy: 1. Magdalenki: wilgotne, aromatyczne ciasto na bazie palonego masła i orzechów pekan , zapiekane z nadzieniem „Pâte de fruit” z brzoskwini i soku z bergamotki 2. Rocher - […]
Długo wyczekiwany temat, który wprowadzi Was w świat ciasta drożdżowego i półfrancuskiego w słodkiej odsłonie :) Na szkoleniu wykonamy: croissant maślany pain au chocolat Kardamonka Brioche Brioche z karmelem Brioche z kremem śmietankowym Bułka mleczna z czekoladą Drożdżówka z twarogiem i orzechem pekan Szkolenie prowadzone jest od podstaw ZDJĘCIA SĄ PODGLĄDOWE a Trener ma […]
Temat, którego jeszcze nie było a poprowadzi go dla Was NOWY TRENER Maciej Majzon - Wójtowicz Odczarujemy klasyczne ciasta Program wkrótce Kosz szkolenia: 900 zł Trener: Maciej Majzon - Wójtowicz Jak zapisać się na warsztaty? Napisz i zarezerwuj miejsce na konkretny temat: wiadomość na fb Cukiernicze Atelier M.Rietz Szkolenia e-mail szkolenia@martarietz.pl […]