Poznaj autorskie przepisy Krzysztofa Ilnickiego - to nowe szkolenie od podstaw, które pozwoli zagłębić się w cukiernictwo Mistrza Program wkrótce :) Koszt : 1700 zł Trener: Krzysztof Ilnicki Jak zapisać się na warsztaty? Napisz i zarezerwuj miejsce na konkretny temat: wiadomość na fb Cukiernicze Atelier M.Rietz Szkolenia e-mail szkolenia@martarietz.pl Jeśli masz pytania […]
Szkolenie z bezy jakiego jeszcze nie ma w Polsce! Pod okiem Mistrza, doświadczonego cukiernika i trenera dowiecie się wszystkiego o bezie! Klasyczna pavlova to zdecydowanie za mało - zapraszamy na coś extra! Zakres szkolenia: 1.Podwójnie zapiekana beza czekoladowo- pekanowa/karmel z herbatą Lapsang/krem mascarpone z paloną czekoladą/karmelizowane orzechy pekan w marakuji/świeża marakuja 2.Tarta z bezą marakujową/bezikami […]
Po szkoleniu z monoporcji w polewie przyszła pora na deserki w zamszu:) Zamsz z puszki - jak sobie z nim radzić, który najbardziej wydajny, jak nakładać Zamsz z kompresora - jak zrobić, czym barwić, jak przechowywać Smaki jakie zaproponował Sasha to: 1. Cytrus ( dacquoise migdałowy nasączony limoncello, z curdem cytrusowym, żelką z grejpfruta i […]
Tarty i tartaletki w nowoczesnej formie Wszystko o cieśnie kruchym i 5 rodzajów spodów Połączenie struktur i smaków jakich nie znajdziecie nigdzie indziej Szkolenie prowadzone od podstaw dla osób, które stawiają pierwsze kroki w cukiernictwie ale i dla tych, którzy chcą poszerzyć swoją ofertę o niebanalne połączenia smakowe Na szkoleniu wykonamy 1) morela / mango […]
Ciasta kawiarniane idealne jak sama nazwa wskazuje do kawiarni ale spradzą sie na domowych przyjęciach, weselach, komuniach i innych uroczystościach okolicznościowych Zakres szkolenia: torcik kokosowy z musem rabarbarowym i dodatkiem wina musującego tarta różana na kruszonce torcik sernikowo - truskawkowy z dodatkiem mięty Sernik wanilia - marakuja Brownie z kremem waniliowo-ciasteczkowym i kwaśnymi owocami torcik […]
Szkolenie SŁODKI STÓŁ to baza do wykonywania realizacji urodzinowych, weselnych czy firmowych. Nauczę Was deserków, które idealnie sprawdzają się przy takiej realizacji, opowiem jak dobierać ilości deserów do okazji, jak stylizować słodki stół i zdradzę całe know-how z przygotowań zbierane przez 8 lat mojego doświadczenia w branży weselnej Desery jakie wykonamy na szkoleniu: profiterolki z […]
Poznaj autorskie przepisy Krzysztofa Ilnickiego - klasyki UMAM to nowe szkolenie, które pozwoli zagłębić się w cukiernictwo Mistrza klasyki z Umam: ciastka, które są w sprzedaży oraz takie, na których w pierwszych latach cukiernia zbudowała swoją popularność MARANGO - mariaż alphonso mango z marakują ORZECH LASKOWY - przez wtajemniczonych zwany CZWÓRKĄ (#4) TARTA GRUSZKOWA - […]
Makaroniki to urocze ciasteczka, które sprawiają wiele kłopotów :) Szkolenie z Magdą rozłoży je na czynniki pierwsze i sprawi, że nie będą już takie straszne a praca z nimi zamieni się w przyjemność <3 Na szkoleniu wykonacie korpusy dwoma metodami - beza francuska - beza włoska Pokażemy też jak wykonać makaroniki na białku sproszkowanym Wykonamy […]
Jak zamknąć smak w 120 ml ? Patryk Szczepański wie to najlepiej Wykonacie aż 6 kompozycji smakowych: 1) Mango / Kawa / Mleczna czekolada (Redukcja z kawy, krem mango, ciastko kawowe, salsa mango, krem straciatella z mleczna czekolada) 2) Rum / Ananas / Wanilia (Ciasto.drozdzowe baba rhum, compote z pieczonego karmelizowanwgo ananasa, ubijany krem waniliowy, […]
Plan szkolenia: 1. Omówienie i charakterystyka papieru waflowego 2. Omówienie i charakterystyka narzędzi niezbędnych do tworzenia kwiatów 3. Omówienie rodzaju powierzchni na jakich możemy użyć papieru oraz sposoby mocowania kwiatów na torcie 4. Omówienie barwników do malowania/barwienia papieru 5. Łączenie kolorów – barwienie papieru waflowego ( pudrowanie, aerograf) 6. Przygotowanie papieru do tworzenia kwiatów 7. […]
W programie składanie 2 wysokich tortów (6-8 pięter) torty przełożone kremami wcześniej - tynkowanie na żyletę - idealne i niezawodne nakładanie pięter - omawiany transport - udostępnione przepisy na biszkopty, tynk, oraz techniki omawiane na szkoleniu Techniki które wykonamy: -ręczny line art - witraż -akwarela - efekt a la obraz akrylowy - motyle z papieru […]
Kurs dla osób początkujących lub tych, które dopiero chcą zacząć przygodę z tortami. Ustabilizujemy podstawową wiedzę cukierniczą :) Wyeliminujemy błędy i skończymy z niestabilnymi kremami :) W programie kursu: – idealny biszkopt, stabilny, wilgotny, pyszny – środek tortu czyli nasączenie, kremy, frużeliny i prażynki – mini beziki idealne do dekoracji tortów – tynkowanie, barwienie tynku […]
Ciasta BEZ GLUTENU I CUKRU DODANEGO Zdrowsze i jednocześnie przepyszne Na szkoleniu z Magdaleną Komorowską wykonacie: Torcik z cheeskejkiem w musie z owoców leśnych Sernik kawowy Torcik sernikowy kokosowy z mango Torcik dyniowy z kremem bananowym Tartę czekoladowa z malinami Ciasto Sandwich z musem mango Będziemy pracować na mąkach bezglutenowych a słodycz pozyskiwać jak najbardziej […]
Chcesz zorganizować słodki kącik? Stawiasz pierwsze kroki w świecie słodkich stołów? Interesują Cię nowe desery i kompozycje smakowe? To szkolenie będzie idealne dla Ciebie Na szkoleniu wykonamy: 1. Magdalenki: wilgotne, aromatyczne ciasto na bazie palonego masła i orzechów pekan , zapiekane z nadzieniem „Pâte de fruit” z brzoskwini i soku z bergamotki 2. Rocher - […]
Monoporcje to w dalszym ciągu ciasteczka, które wiodą prym<3 Sprawdzają sie do witryny , na słodki stół lub jako deser w karcie Niebanalne połączenia smakowe, podejście technologiczne do cukiernictwa i skupienie się na różnych polewach lustrzanych to atut tego szkolenia Kompozycje smakowe tej edycji: 1) Mango / Trawa cytrynowa / Cytryna (chrupka cytrynowa / magdalenka […]
Kurs dla osób początkujących lub tych, które dopiero chcą zacząć przygodę z tortami. Ustabilizujemy podstawową wiedzę cukierniczą :) Wyeliminujemy błędy i skończymy z niestabilnymi kremami :) W programie kursu: – idealny biszkopt, stabilny, wilgotny, pyszny – środek tortu czyli nasączenie, kremy, frużeliny i prażynki – mini beziki idealne do dekoracji tortów – tynkowanie, barwienie tynku […]