
Poznaj autorskie przepisy Krzysztofa Ilnickiego – to nowe szkolenie od podstaw, które pozwoli zagłębić się w cukiernictwo Mistrza
Przejdziemy na tym szkoleniu przez szeroko pojęte zagadnienia cukiernictwa skupiając się na podstawach, które rozszerzą i ustabilizują wiedzę.
W programie:
1. Czekolada dubajska (temperowanie czekolady, nadzienie Ciemino, pralinie pistacjowa)
2. Pączek drożdżowy (fermentacja ciasta, konfitura, chantilly, cremeux)
3. Egzotyczny deser w szkle (creme brulée, creme patissiere, kruche ciasteczko, konfitura egzotyczna)
4. Sernik baskijski (ser, jajko, maką – co i jak dzieje się w tym procesie)
5. Pavlova (beza octowa, creme diplomat porzeczkowy)
Jeśli pozycje deserów wydają się znajome to obiecujemy, że nieznajome są wszystkie ich procesy a u kogo jak nie u Krzysztofa zlapać w pigułce cukiernictwo!

Koszt : 1500 zł
Trener: Krzysztof Ilnicki

Jak zapisać się na warsztaty?
Napisz i zarezerwuj miejsce na konkretny temat:
Każdy uczestnik otrzyma certyfikat ukończenia warsztatów oraz skrypt z przepisami.
Organizator zapewnia wszystkie niezbędne materiały szkoleniowe oraz fartuchy na czas trwania szkolenia. Wszystkie wypieki uczestnicy zabierają ze sobą.
Ilość miejsc ograniczona